5 Slimme Solden tips

De eerste week van het nieuwe jaar, dat wil zeggen dat ik je allereerst het beste wil wensen voor 2024 en hoop dat al je dromen werkelijkheid mogen worden, en ik er een onderdeel van mag zijn ;)

Januari, dat wil ook zeggen dat de solden begonnen zijn en het einde van het winterseizoen (in retail dan toch) in zicht is. Het is een periode waar ik een liefde-haatrelatie mee heb. Vroeger waren dit voor mij absolute hoogdagen om zo veel mogelijk te kopen, voor zo weinig mogelijk geld … Misschien ben jij net zo en shop jij er helemaal op los? Zonder na te denken, koop je om te kopen en je daarna te ergeren aan die overvolle kast, waarin niks hangt dat bij jou past ...

Ik ben er niet trots op, maar ik was er lang schuldig aan, om dan daarna ongedragen kleding te vinden waar zelfs het prijskaartje nog aan hing. Omdat we alle twee weten dat je niets hebt aan ongedragen kleding en alleen maar profijt hebt van een kast vol lievelingsstuks, deel ik met jou mijn slimme solden tips. Zo zet je de solden slim in, voorkom je miskopen en bespaar je zowel tijd als geld ;)

Tip 1: Wat ontbreekt in jouw kledingkast?

Voor je aan jouw soldenjacht begint, is het een goed idee om eerst te bepalen hoe je er wilt uitzien in het nieuwe jaar en een kijkje te nemen in jouw kledingkast. Stel je deze vragen:

  • Wat hangt er in je kledingkast? 
  • Wat draag je graag?
  • Wat is jouw stijl? Welke items passen binnen je stijl?
  • Wat ontbreekt er om jouw kleding optimaal te combineren?
  • Wat heb je het afgelopen seizoen gemist? Te weinig t-shirts? Te weinig hemden?

Maak een lijst van de items die ontbreken en ga daarmee shoppen. Zo voorkom je dat je dingen koopt die al in je kledingkast hangen, verminder je de impulsaankopen en creëer je een garderobe die je makkelijk combineert.

Tip 2: Kies goede basics

De soldenperiode is het ideale moment om op zoek te gaan naar goede basics. Denk nog eens aan de lijst van net en vraag je af welke basics je gemist hebt het afgelopen seizoen? Voelde je bijvoorbeeld dat er T-shirts of hemden misten in je garderobe? Of was het net een goede jeansbroek die ontbrak?

Wat ik bijvoorbeeld een goede basic vind is een rolkraag. Ik vind het heel leuk dat je daarmee kunt zorgen dat je een jurk, die je normaal enkel in de zomer draagt, ook in het najaar en de winter kunt dragen. Een andere goede basic vind ik een comfortabele (witte) sneaker die je makkelijk combineert met elke outfit.

Tip 3: Wat kan je meerdere seizoenen dragen?

Kies voor kledingstukken die je meerdere seizoenen kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een luchtige jurk die je in de winter met een panty en vest draagt, en je in de lente bijvoorbeeld zonder panty met een jekker draagt,
  • een maxi rok die je in de winter combineert met een dikke trui en in de lente met je favoriete t-shirt,
  • een makkelijk te combineren broek, die elke casual dag wat kleur geeft.

In België kan je deze items makkelijk tijdens het merendeel van het jaar dragen, met uitzondering van de hele koude en hele warme dagen. 

Winterjassen

Tip 4: Investeer in kwalitatieve stuks

Winterjassen, wollen truien, laarzen, ... het zijn allemaal stevige investeringen die je bijvoorbeeld kunt uitstellen tot de solden. Zo hoef je geen goedkoper alternatief te kiezen dat na één seizoen zijn pluimen verliest, maar kan je kiezen voor bijvoorbeeld een kwalitatieve winterjas die én warm is, én jaren meegaat.

De winterjassen bij My Melonade koop je nu met 30% korting. Het voordeel is dat het eigenlijk nog koud moet worden. Je gaat er dus dit jaar nog heel veel plezier van hebben, want de lente begint pas op 20 maart ;)

Tip 5: Wat past bij jou?

Ga op zoek naar wat werkelijk bij jou past. Door middel van een persoonlijke kleuranalyse ontdek je bijvoorbeeld de kleuren die jou extra doen stralen en leer je combineren naar jouw stijl. 

Daarnaast is het ook handig om te weten wat bij jouw figuur past en hoe je jouw goede kanten in de kijker zet. Via mijn gratis stijlgids ontdek je welke figuurtypes er zijn, hoe je het jouwe ontdekt en waar je het beste rekening mee houdt bij het kiezen van je outfit.

Deze zaken helpen je om héél goed te weten wat je wél koopt en wat je beter in de rek laat hangen.

Veel succes met je solden shopping spree!

Wil je nog meer tips om jouw garderobe in te richten naar jouw stijl? Volg ons dan zeker via Instagram of Facebook