Een mijlpaal, mijn verhaal

Oh Wiehoeeeee sunbeam! Vandaag, 1 maart, is eigenlijk een heel speciale datum voor mij!
Ik neem je mee in mijn verhaal ... 
In 2017 volgde ik uit nieuwsgierigheid de opleiding Allround Fashion Stylist bij Blush Academy en dat markeert de start van een aaneenschakeling van veranderingen, dromen en mijn droom najagen. Want direct na die opleiding werd ik Freelance Fashion Stylist bij Team Palmira onder leiding van Palmira Proietti. Ik vroeg ik mijn BTW-nummer aan om in bijberoep fantastisch leuke opdrachten te mogen doen. Van personal shoppings, tot workshops geven, stylings van fotoshoots en persoonlijke kleur- en stijlanalyses.
Team Palmira olv Palmira Proietti

Het kan ook anders

Tijdens mijn eerste bezoek aan modefabriek in 2018 begon het helemaal te kriebelen. Ik ontdekte prachtige merken die het nét iets anders doen dan de doorsnee (fast) fashion merken ... Want ik had me er nog niet bij neergelegd dat duurzame kleding alleen maar suf, saai en beige kon zijn. Een van die merken was MAIUM, die toonden dat je van afval perfect iets bruikbaar en nieuw kon maken. De regenjassen uit recycled plastic, zijn nog altijd één van die je vandaag shopt bij My Melonade.
maium regenjassen
Toen we daarna een bezoekje brachten aan de gezellige Amsterdamse buurt De Pijp met de inspirerende kleine boutiques, voelde ik het helemaal kriebelen: wat zou het leuk zijn om deze fantastische shopbeleving te vertalen naar een webshop. Want destijds werkte ik fulltime en freelancete ik daarnaast elk vrij moment. Een dagje gezellig gaan shoppen voor mezelf, daar was weinig tijd voor en online shoppen, dat kon tijdens de middaguren ;)
Maar er waren een aantal dingen die ik als online shopper miste: 
  • de gezelligheid van de winkelstraten
  • het snuisteren in conceptstores
  • het etiket van je kleding kunnen lezen
  • inspirerende en vooral kleurrijke kleding in het meer duurzame segment
  • one stop shopping van unieke en meer duurzame kleding en gezonde cosmetica

Online Conceptstore mAke

En zo geschiedde, op 1 maart 2020 startte nietsvermoedend mijn grote avontuur en lanceerde ik mijn webshop, toen onder de naam mAke, met fair fashion & beauty. Een webshop waar je gezellig kan snuisteren tussen kleding, accessoires, make-up en verzorging, waar je zeker bent dat alles duurzamer is én je alle informatie van een product heel transparant kunt terugvinden.
make conceptstore - transparantie
Zoals je je misschien nog vaag herinnert, gingen we twee weken later, op 17 maart, in totale lockdown. Dat wou zeggen dat alle freelance opdrachten geannuleerd werden, dat ik van thuis ging werken én we massaal tijd hadden om online te shoppen. En die beleving van het offline shoppen, de expertise en het entertainment, die had ik online vertaald in de webshop en op de sociale media kanalen, zoals je deze vandaag nog altijd kunt beleven. 
Dit maakte dat de webshop in een sneltrein groeide en van mijn eerste kleine collectie in maart, werden er in het najaar enkele extra merken toegevoegd. En exact één jaar later waagde ik de grote sprong, op 1 maart 2021 werd ik fulltime ondernemer en sindsdien focus ik me 100% op die mooiere wereld waar jij zo’n cruciale rol in speelt. 

“Want vanaf dag 1 geloof ik erin dat als jij jezelf graag ziet, je beter voor jezelf en anderen zorgt én dus de wereld automatisch mooier wordt.”

Het draait om beleving

Daar bleef het niet bij, want die kriebel om er een échte beleving van te maken, die was er nog steeds. En zo waagde ik de sprong en voegde ik op 1 oktober 2021 de fysieke winkel als winkelpunt toe. Op die manier kon ik duurzaamheid nog dichter bij jou brengen en de kwaliteit van de kleding laten voelen, je leren hoe je de producten gebruikt en mogelijkheden tonen.
De combinatie van jou iets aan te leren, tijdens een make-up of skincare workshop bijvoorbeeld, waar je de producten kunt testen en leert hoe je ze gebruikt, ligt mee aan de basis van wat ik vandaag doe. Ik vind die unieke combinatie tussen beleving, weten hoe je iets gebruikt en welke producten bij jou passen écht een grote meerwaarde.
 
Hetzelfde geldt voor weten wat er écht bij jou past, dit doe ik door middel van persoonlijke kleuranalyses en mijn online Stijlvol Jezelf cursus. Je leert jezelf van kop tot teen kennen, gaat je zelf automatisch liever zien én door te weten wat bij jou past, vermijd je miskopen en creëer je net een kast met lievelingsstukken.

Meer kleur

Afgelopen jaar voegde ik daar nog wat éxtra kleur aan toe, en in mei 2024 veranderden we van mAke naar My Melonade zoals je het nu kent. De reden daarvoor? Duurzamere kleding zit in de lift, op termijn zal ook alles duurzamer moeten. Vandaar ook de keuze om dit niet per se uit te spelen als unieke troef, maar als norm te zien bij My Melonade. 
kleurrijke transformatie naar My Melonade
Bij My Melonade draait alles om positiviteit, creativiteit en authenticiteit. Wij moedigen je aan om gekke kleurencombinaties uit te proberen en met print op print te experimenteren. 

“Fck it, here I am!” 

En daar komt ook die missie die we vanaf het begin uitdragen weer terug: jezelf graag zien, ligt aan de basis van een mooiere, positieve wereld!

Het is feest: we bestaan 4 jaar 🥳

En vandaag, 4 jaar later, vier ik deze mijlpaal met de nieuwe collectie bij My Melonade, de winkel en webshop met kleurrijke kleding voor vrolijke vrouwen zoals jou! 🥳
We zijn meer dan een winkel in Hasselt met fantastische merken. We zijn een beweging. Een dansbeweging, die zich richt op het positief veranderen van de wereld.
Wij willen je een vrolijk gevoel en een frisse dosis energie meegeven. Je kunt je bij ons thuis voelen en zo zorgeloos als een kind. Vertrouw ons als een vriendin. Je krijgt energie van ons en zijn jouw persoonlijke cheerleader! 
Dus waar wacht je nog op?
Om deze verjaardag te vieren, krijg je dit weekend bij je aankoop een unieke My Melonade sleutelhanger 🍒🍊🍋🍓
My Melonade Fruitige Sleutelhanger