Item van de week: de MAIUM regenjas

item van de week: de maium regenjas

Als ik terugblik op 2023, herinner ik me vooral veel regen … en het lijkt erop dat we 2024 op dezelfde natte manier begonnen zijn. 😅 

Ik lach er nu mee, maar het afgelopen jaar telde maar liefst 207 regendagen. Dat is 57% (meer dan de helft) van het jaar regen. Om maar te zeggen dat investeren in een goede regenjas wel degelijk de moeite is in ons land. 🤭

Daarom roep ik deze week ook de MAIUM Regenjas uit tot het item van de week, want regenen zal het en ik wil vooral dat jij droog blijft en de pret niet laat bederven door de regen 😉.

Een waterdichte regenjas: check ✅

In de eerste plaats verwacht je dat een regenjas 100% waterdicht is, dat is dus zeker ook het geval bij de regenjassen van MAIUM. Daarnaast hebben ze ook volledig gesealde naden en ritssluitingen, waardoor hier ook géén regendruppel doorkomt. Het extra leuke voordeel daarvan is dat ze ook winddicht zijn, ideaal voor bijvoorbeeld wandelingen op de dijk 😉.

What’s so special?

De regenjassen van MAIUM blinken voor mij uit omdat ze behalve stijlvol en kleurrijk, ook super functioneel zijn. Zo bevatten alle jassen een handige ponchofunctie. Je ritst simpelweg de zijkanten open en hebt een poncho die je over je fietsstuur kunt hangen, waardoor ook je benen en voeten droog blijven tijdens het fietsen! Let op: als je bij het afstappen in een plas trapt, kan de regenjas je niet helpen natuurlijk 😂.

Ponchofunctie Maium Regenjassen

Regenjas gemaakt van plastic flessen

Bovendien kiezen ze bij MAIUM voor een bewuste aanpak en werken met 100% recycled plastic voor het maken van hun regenjassen. In elke regenjas kan je dan ook terugvinden hoeveel plastic flessen er gerecycleerd werden voor het maken van jouw regenjas! Daarnaast zijn ze ook volledig vegan en cruelty free. I mean, what’s not to like?!

Verschillende stijlen

Het verhaal van MAIUM startte met de Original Regenjas die tot op heden het populairste model is. Daarnaast voegden ze lichtere en warmere modellen toe, zodat je in elk seizoen droog blijft. Want de regen houdt geen rekening met de jaargetijden, dat is inmiddels wel duidelijk 😜.

Heb je het snel warm en wil je een model dat je eenvoudig in je fietstas kunt opbergen? Dan raad ik je de Lightweight parka aan. Extra leuk aan dit model is dat je het kunt tailleren met de verstelbare elastische taille.

Eerder een koukleum? Dan kies je liever voor de MAC Padded, Padded Duffle of Lightweight Puffer. Deze bevatten een extra vulling, eveneens gemaakt van 100% recycled PET, om je warm te houden tijdens de koudere dagen.

Warme Regenjassen MAIUM

Wil je nog meer leren over deze fantastische regenjassen? En de verschillen ontdekken? Neem zeker een kijkje op onze Instagrampagina. Daar werd een highlight aangemaakt met alle informatie over de MAIUM regenjassen