Je buikje verdoezelen? 4 handige tips

Regelmatig krijg ik de vraag: "ik wil graag mijn buikje camoufleren, hoe doe ik dat?" Ik deel graag 4 concrete tips met jou die je onmiddellijk kan uitproberen. Ze zijn zo handig, dat je ook dadelijk het resultaat ervan ziet. Ben je er klaar voor? Ik wel.

1. Trek er geen aandacht naartoe

De belangrijkste tip die ik kan geven om iets te verdoezelen is: trek geen extra aandacht naar dit lichaamsdeel.

Dus als je niet graag dat onderbuikje ziet, zorg dan dat je de aandacht verlegt naar een ander lichaamsdeel.

Draag bijvoorbeeld opvallende oorbellen, een felle lippenstift of een unieke handtas.

2. Speel met horizontale en verticale lijnen

Je hebt het me misschien al eens horen uitleggen en ik blijf het graag herhalen tot het je oren uit komt. Dus hier gaan we nog eens:

Overal waar je een horizontale lijn creëert, vestig je aandacht en daardoor zet je het lichaamsdeel dus in de kijker.

Wil je bijvoorbeeld geen aandacht naar je heupen? Laat hier dan vooral je jas of blouse niet stoppen. Kies er in dat geval voor om de horizontale lijn te verleggen naar boven (je taille) of net naar onder (je knieën).

Wil je meer aandacht naar je taille? Dan kies je ervoor om bijvoorbeeld net wél je mouw te laten stoppen ter hoogte van je taille of er een extra lijn te creëren met een taille riem.

Omgekeerd kan je ook toveren met een verticale lijn, deze versmalt en verlengt. Denk aan een V-hals, een vest dat open hangt, een lijn in je broek of print op je blouse.

horizontale lijn in je outfit

3. Creëer lucht & hou het mysterieus

Om je buik te camoufleren, kan je kiezen voor een wikkel- of A-jurk, deze gaan wijder uit vanaf je taille waardoor er lucht ontstaat rond je minder-graag-geziene-zone.

Hierdoor vestig je er enerzijds geen aandacht op en creëer je anderzijds mysterie. Op die manier is het aan de ander om te raden wat er zich onder je rok afspeelt. 

Denk maar aan het fenomeen met de mondmaskers, dat is soms ook een verrassing als iemand het masker afzet.

4. Zorg voor evenwicht

Om volledig te stralen in je outfit is het goed om naar de juiste balans te streven. Kijk naar je eigen verhoudingen en breng ze in evenwicht door bijvoorbeeld volume toe te voegen om dit te compenseren. 

Heel concreet kan je bijvoorbeeld een bootcut jeans (zo eentje met wijde pijpen) aandoen om je buik minder te laten opvallen.

Hetzelfde effect kan je ook bovenaan bekomen door bijvoorbeeld epauletten te dragen en dus je schouders lichtjes te verbreden.

Denk bij het creëren van evenwicht aan het figuur van Marilyn Monroe of Beyoncé: schouders en heupen lopen gelijk, uitgesproken taille en vrouwelijke rondingen ;)

Bonus tip:

Door kleur-op-kleur te dragen verleng je je lichaam en lijk je dus automatisch slanker. Zo kan je bijvoorbeeld je benen verlengen door dezelfde kleur broek als schoenen te dragen en ook je buikje verstoppen door dezelfde kleur blouse als broek te dragen.

Veel plezier met deze tips!

Wil je jouw lichaam nog beter leren kennen? En tips die specifiek van toepassing zijn op jouw lichaamstype? ​Koop je toegangsticket voor de Stijl mAke Cursus. Je leert in deze uitgebreide cursus op een laagdrempelige manier naar je verhoudingen kijken en krijgt concrete tips om de mooiste versie van jezelf in de verf te zetten.