Mijn Verhaal

Hé sunbeam, wat fijn om jou te ontmoeten! En nog fijner dat jij mijn verhaal komt lezen.

Aangenaam, ik ben Anke. Dogmom, chipsmonster, vegetariër, positivo, dagdromer, ideeënfontein én eigenares van mAke.

Ik ben met mAke gestart omdat ik er in geloof dat vrouwen die zichzelf graag zien beter voor zichzelf, anderen en de planeet zorgen. Met mAke biedt ik alle tools om dit te doen: verantwoorde kleding, natuurlijke cosmetica en tal van workshops om jezelf beter te leren kennen en je zelfvertrouwen een boost te geven. De slogan van mAke luidt "mAke a difference" omdat ik er zeker van ben dat we door allemaal kleine veranderingen, samen een groot verschil kunnen maken!

Voor een mooiere wereld, om een positief antwoord te bieden op de fast fashion industrie, alle rotzooi op je gelaat te bannen en een verschil te maken.

Opleiding

Vanaf het middelbaar prikkelde alles wat te maken had met marketing, ondernemen en communicatie me al. De keuze voor de bachelor Communicatiemanagement was dan ook snel gemaakt (tegen de wil van iedereen in). Mijn grote droom: ooit een reclamespot van Coca-Cola bedenken.Die droom is inmiddels wel bijgestuurd LOL

Ik was zo één van die studenten die super graag naar school ging en tot op vandaag leer ik enorm graag bij. 

Werken

Na de 3-jarige bachelor opleiding wou ik er meteen invliegen, impact maken en mijn stempel drukken. Zo kwam ik bij Quero Media in Kontich terecht, waar ik startte als SEM (search engine marketing) consultant.

Met twee jaar ervaring in mijn rugzak, trok ik terug naar Limburg en begon ik als online marketeer bij Aanbieders.be, die rol evolueerde doorheen de jaren naar Sales Operations Specialist.

Zaadjes

🌱 Vanuit de rol als online marketeer, kriebelde het om niet enkel van achter mijn scherm impact te maken, maar ook dicht bij de mensen een verschil te maken. Ik liet me overtuigen om een opleiding Fashion Stylist te volgen, net voor ik afstudeerde bood Palmira me een plek aan in haar team van Freelancers en niet veel later volgde mijn eerste stappen als ondernemer in bijberoep.

Ik deed tal van opdrachten, volgde ook nog een opleiding make-up artist en was op geen enkel evenement weg te slaan. Want wat een fantastisch gevoel: écht een verschil maken in het leven van een ander. Mijn missie: jou je échte kleuren laten zien én extra doen stralen.

Een van de jaarlijkse tradities bij die opleiding was een bezoek aan Modefabriek, de basis van mijn droom die ik vandaag waar maak. Hier vertelde ik Palmira over mijn droom om ooit een eigen winkel te openen, waarop ze zei: waarom test je je concept niet eerst als een webshop? én het eerste zaadje werd geplant.

🌱 Als mAke-up artist vond ik het fantastisch om workshops te geven en besloot om ook mijn eigen netwerk te trakteren op mijn kennis. Hiervoor zocht ik een make-upmerk om enerzijds workshops mee te geven en anderzijds te verkopen. Mijn eisen? Gezonde, minerale make-up, gemaakt in Europa.

Zo kwam ik bij Uoga Uoga een merk uit Lithouwen gerund door twee vrouwen die rond de keukentafel gestart zijn met het maken van verse make-up met ingrediënten uit de Baltische natuur en vandaag over heel Europa verkrijgbaar zijn. Het volgende zaadje werd geplant, want eenmaal tevreden van een product, is dit een aankoop die makkelijk via een webshop kan lopen.

🌱 Niet veel later zat ik aan de tekentafel en schreef ik mijn businessplan met een volledige swot-analyse. Mijn doelstelling? de wereld en vrouwen mooier maken met duurzame kleding & cosmetica én Hasselt op de kaart zetten met eco fashion & beauty.

Begin 2020 stond ik opnieuw op Modefabriek, dit keer met een concreet plan: contacten leggen om mijn eigen webshop uit te bouwen.

🌱 Op 1 maart 2020 werd mAke als webshop geboren! Die datum doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, want goed twee weken later gingen we met z’n allen in lockdown. Een kleine paniekaanval later, bleek dit voor mij een blessing te zijn. Want ik wist op dat moment niet meer hoe ik mijn overvolle agenda gepland zou krijgen: fulltime werken, tal van freelance opdrachten en een webshop runnen.

Er kwam dus ruimte in mijn agenda om te ontdekken waar mijn passie lag en mijn zielsmissie te ontdekken. Bovendien ging iedereen op dat moment massaal online shoppen en mAke werd op de kaart gezet.

🌱 Exact één jaar later werd ik fulltime ondernemer en sinds 1 maart 2021 gaat mijn volledige aandacht naar mAke. Om die droom verder uit te bouwen, besloot ik om in het najaar van 2021 een fysieke pop-up shop te openen in het centrum van Hasselt. Die ging open op 1 oktober 2021. 

🌱 Op 1 maart 2022 nam ik de moedige beslissing om mijn huurcontract te verlengen en de fysieke winkel van mAke op de Dokter Willemsstraat 6 blijft bestaan. Een fantastisch verlengde van het online verhaal dat ik met mAke breng. 

Klik hier en lees meer over mAke

Mijn missie

Het is mijn zielsmissie om vrouwen in hun kracht te zetten en van daaruit te zorgen voor een mooiere en betere wereld. Om die missie te kunnen volbrengen, werk ik dagelijks aan mezelf, mijn zelfbeeld en mindset. Via de verschillende social media kanalen neem ik je met veel plezier mee doorheen mijn verhaal.