Deze 9 items draag je het hele jaar door

Zelf vind ik het fantastisch om creatief om te springen met mijn kledingkast en vind het helemaal leuk om aan de slag te gaan met mijn lievelingsstukken en ze in elk seizoen opnieuw te combineren. 

Het heeft daarnaast ook als voordeel dat we een duurzamere garderobe creëren met kleding die we met veel plezier dragen.

Ik inspireer jou graag met deze 9 items die je het hele jaar door draagt en vertel je op welke manieren je ze tijdens de verschillende seizoenen combineert.

Kleurrijke blazer to spice up your look

Blazers zijn items die elke outfit onmiddellijk dat tikkeltje extra geven. Door een oversized model te kiezen, creëer je een iets nonchalante look. Ga je voor een meer aansluitende pasvorm, dan krijgt het geheel een meer klassieke uitstraling.

Zo’n blazer dient tijdens de wintermaanden als extra laag en draag je eerder als vest. Terwijl tijdens de zomermaanden diezelfde blazer perfect dienst doet als jas.

kleurrijke blazer: to spice up your look

Vegan boots all the way

Een paar stoere boots of net een cowboylaars, ze doen dienst als leuke basis voor elke outfit, elk seizoen. It always works! 😍

In de winter voelt het vaak als een hele logische keuze om laarzen aan te trekken. Ze zijn dus ook het ideale accessoire tijdens het najaar. Toch vind ik het eveneens leuk om contrast op te zoeken op warmere dagen en je zwierige jurk te combineren met een leuke laars.

Jeans is always a good idea

Ze zijn tijdloos, van alle seizoenen en gaan ook nooit out of style. Dus een kwalitatieve en comfortabele jeansbroek is sowieso een goed idee om in je kledingkast te hebben.
Ben je zoekende naar die jeansbroek die perfect past? Lees dan ook zeker deze “insider information: daarom moet je jeansbroeken passen”

Zwierige vrolijke jurken

Zwierige jurk

Voor mij zijn jurken echt van alle seizoenen en ik draag ze zelf dan ook het hele jaar door. Enige uitzondering zijn de dagen van 40 graden 😉. Dan draag ik het liefst zo min mogelijk 😂.

In de winter kan je er gemakkelijk een rolkraag onder dragen of een trui over dragen. Met een panty en een paar leuke laarzen werk je het geheel af.

Op zomerse dagen skip je alle extra’s en voeg je waar nodig een blazer of jekker toe en combineer je het geheel casual met een sneaker of sandalen. Afhankelijk van de gelegenheid kan het ook chiquer met een hak.

Extra tip: draag je knoopjurk open als hemd of vest over je outfit om het geheel meer dimensie te geven.

Sneakers

Wie had ooit gedacht dat sportschoenen een standaard onderdeel zouden uitmaken van onze garderobe? Voor mij dus ook een absolute musthave accessoire voor alle seizoenen: leuke sneakers. 

Het is ook helemaal oké om ze met elke outfit te combineren, ze maken er onmiddellijk een casual en sportiever geheel van. Hou ook hier rekening met de gelegenheid, die hippe sportschoen is niet voor alle evenementen.

sneakers voor een vlotte look

Absolute musthave: Maxi rokken

Mijn favoriete item dat écht elk seizoen werkt en wat voor mij dus ook een échte musthave is voor elke kledingkast, is een maxi rok. Het is zo’n stuk dat je super makkelijk combineert zonder dat je er hard over hoeft na te denken. 

In de winter kies je voor een dikke panty, rolkraag en een stoere laars, in de lente en zomer laat je  die panty voor wat het is en combineer je de rok makkelijk en snel met een t-shirt en een laarsje of sandaaltje.

Waistcoats om de seizoenen met elkaar te verbinden

Het is pas sinds een jaar dat ik het concept “waistcoats” snap. Het is een soort hippe bodywarmer of vest zonder mouwen, dat je warm houdt op het moment dat het nog nét te fris is, maar ook weer nét te warm om een trui aan te trekken. Ideaal om tijdens de tussenseizoenen een extra laagje aan je outfit toe te voegen, wat je daarna ook weer makkelijk uit trekt.

Vrolijk hemd

Net zoals alle items in dit artikel, draag ik ook hemden het hele jaar door. Onder een trui, als bovenstuk of net als extra laagje door het open te laten hangen.

Spring er nog creatiever mee om en knoop je hemd in je taille vast of rond je middel als statement.

Kokerrok

Als laatste nog zo’n enorm multi-inzetbaar item dat ook tijdens de verschillende seizoenen perfect te combineren valt. Een luchtig topje in de zomer, een trui in de winter of een hemdje voor een meer classy gelegenheid.

Bonus item: ook regenjassen hebben we het hele jaar plezier van hier in België, lees er alles over in het artikel over de MAIUM regenjassen.